Case HEMA

Hoewel we tegenwoordig meer foto’s maken dan ooit, drukken we die steeds minder af. Hema fotoservice klopte daarom aan bij RTL om te helpen met een TV-campagne die mensen moet inspireren meer te doen met hun opgeslagen foto’s.

Niemand maakt tenslotte foto’s om ze te vergeten of kwijt te raken. We maken foto’s om grappige of ontroerende om te zetten in blijvende herinneringen, iets dat met het brede aanbod van Hema fotoservice altijd lukt.

Het campagnethema werd daarom ‘Hema, daar maak je foto’s voor’. En met de zomer voor de deur was het logisch om als eerste de vakantiefoto’s onder de aandacht te brengen. Waarmee kan dat beter dan met een campagne rondom het succesvolle zomerprogramma ‘Het Spaanse Dorp Polopos’? Vanuit een brand promotion rondom het programma werden kijkers verwezen naar een actiepagina.

Daar kon je met een leuk en herkenbaar foto-zoekspel o.a. een Hema fotoboek winnen. Een commerciële tag-on leidde de kijker bovendien naar een kortingsbon van 30% op de Hema fotoboeken. De campagne leverde, naast een enorm bereik, een verdubbeling op van het aantal gedownloade kortingsbonnen op de fotoboeken op. Kortom; een zeer fotogenieke case!

Neem contact op voor meer informatie.