6 april 2022De Pauze ad: claim het moment!

Ad Alliance introduceert de Pauze ad, een nieuwe advertentievorm waarbij een advertentie wordt getoond als content tijdelijk stop wordt gezet. Samen met Albert Heijn en mediabureau Dentsu werd in een pilot-campagne de Pauze ad tijdens The Masked Singer op RTL XL geïntroduceerd. En met succes; De manier van adverteren wordt als subtiel, slim, sympathiek en niet opdringerig ervaren blijkt uit onderzoek van Dynata.

De Pauze ad is een mooi voorbeeld van consumer centric advertising; adverteren op een voor de kijker ‘natuurlijk’ moment. De pilot-campagne laat zien dat de advertentie gemiddeld 75 seconden in beeld staat en wordt door de kijker goed gewaardeerd; ruim 56% van de kijkers vindt de Pauze ad opvallend en creatief.

De Pauze ad wordt geïntroduceerd op RTL XL en is beschikbaar bij longform broadcast content op het grote scherm met targeting-mogelijkheden op programmaniveau, tijd en regio. Later in 2022 wordt de Pauze ad ook op Videoland geïntroduceerd. Door in de uiting ook inhoudelijk een verwijzing naar het pauzemoment of naar de content te maken heeft deze uiting de meeste kracht.

Voor meer informatie en mogelijkheden kan je contact opnemen met je contactpersoon of een mail sturen naar contact@adalliance.nl