17 december 2020RTL nieuwe thuisbasis van de UEFA CHAMPIONS LEAGUE

Voetballiefhebbers kunnen vanaf augustus 2021 voor de UEFA Champions League terecht bij RTL. De zender heeft namelijk de rechten voor de belangrijkste Europese voetbalcompetitie voor clubs verworven en wordt daarmee de nieuwe thuisbasis voor alle voetballiefhebbers in Nederland. Vanaf het nieuwe voetbalseizoen zijn de wedstrijden live te volgen bij RTL 7. De rechten liggen voor de komende 3 jaar vast bij RTL.

Peter van der Vorst, Contentdirecteur RTL: “We zijn natuurlijk enorm blij dat we de meest prestigieuze voetbalcompetitie van Europa bij RTL 7 kunnen gaan uitzenden. De Champions League is een fantastische aanvulling op ons bestaande aanbod van entertainment, nieuws en sport. Voetbal verbindt en dat is exact wat we met al onze programma’s voor ogen hebben. Laten we hopen op een spannend toernooi dat voor veel spektakel en enthousiasme gaat zorgen in de Nederlandse huiskamers.”

Ad Alliance verzorgt de commerciële exploitatie van onder andere de RTL-zenders. Ton Rozestraten, CCO van Ad Alliance, vult aan: “We zijn zeer trots dat we met de uitzendrechten van de Champions League nog beter in staat zijn om onze adverteerders in alle relevante doelgroepen te bedienen. Topkwaliteit voetbal biedt een prachtig Umfeld voor topkwaliteit campagnes van adverteerders.”

Automatische concepten