15 december 2023RTL Nederland en DPG Media bundelen krachten

DPG Media en RTL Group hebben een overeenkomst bereikt over een voorgenomen overname van RTL Nederland door DPG Media. Sven Sauvé, CEO van RTL Nederland, reageert:  

CEO RTL Nederland Sven Sauvé: “We hebben altijd gezegd dat consolidatie noodzakelijk is in de Nederlandse media-industrie. Daarom ben ik heel enthousiast dat DPG Media deze stap samen met ons wil zetten. Door onze krachten te bundelen creëren we een completer mediaconcern dat volop blijft investeren in lokale, impactvolle content en onafhankelijke journalistiek op alle denkbare platformen.”

“Waar DPG Media in Nederland een indrukwekkende groei heeft doorgemaakt met haar media-activiteiten, heeft RTL hard gewerkt om onze positie op tv en streaming verder uit te bouwen als lokale markleider. Deze combinatie verzekert voor beide bedrijven een solide toekomst voor alle kijkers, luisteraars en volgers. Samen met DPG Media kunnen we blijven doen waar we goed in zijn: het entertainen en informeren van miljoenen Nederlanders in een uitdagende en snel veranderende mediawereld.”

“En ik ben ook blij met het feit dat de naam RTL behouden blijft; een sterk merk en geliefd bij heel veel Nederlanders. Het samengaan van DPG Media en RTL Nederland biedt volop kansen voor al onze talenten en makers, maar ook voor onze adverteerders en commerciële partners. Dit alles is onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en wordt voorgelegd voor advies bij de betrokken ondernemingsraden. Hier hebben we alle vertrouwen in. Tot slot wil ik RTL Group namens alle collega’s van RTL Nederland bedanken voor de kansen die we hebben gekregen en de geweldige samenwerking de afgelopen 34 jaar.”

Lees hier het persbericht van DPG Media.

Lees hier het persbericht van RTL Group.