De kracht van...Billboarding

Terug naar overzicht

Een effectieve manier om merkbekendheid te verhogen door middel van billboarding

Wat is billboarding?

Met billboarding kun je al in een paar seconden de aandacht van de kijker trekken en meteen meeliften op het umfeld van een succesvol TV programma. Billboards zijn korte sponsorvermeldingen van 5 seconden voor of na een programma, waardoor dit product een hoge attentiewaarde heeft, maar ook kostenefficiënt is. Door de hoge attentiewaarde en kostenefficiënte inzet past billboarding bij vele doelstellingen, van het vergroten van merkbekendheid, tot het introduceren van een nieuw project of het verhogen van sales

Waarom billboarding bij Ad Alliance?

Bij Ad Alliance kun je rond talloze mooie programma’s, thema’s en specifieke tijdvakken billboarden. De boodschap van je billboard kan op zichzelf staan, of aanhaken op een promo van een tv-programma. Ook is billboarden van online video mogelijk.

Onze billboardproducten

Wij bieden verschillende billboardmogelijkheden om de vraag naar efficiënte reclame op TV te realiseren. Met een Billboard Premium pakket of met een Billboard Sturing GRP-pakket kies je zelf de content die bij jouw campagne past. Kies je voor een Billboard Doelgroep pakket, dan wordt jouw doelgroep bereikt op een mooie selectie van passende zenders:

 • Billboard Premium pakket: Kies uit één van onze programma’s, claim een umfeld en krijg gegarandeerd het afgesproken aantal billboards bij het gewenste programma.
 • Cromo pakket: Met dit pakket kun je het Billboard Premium pakket aanvullen met cromo’s.
 • Billboard Sturing GRP pakket: Hiermee stel je zelf je pakket samen en is jouw GRP-doelstelling leading.
 • Billboard Doelgroeppakket Plus: Hiermee kies je voor een vast aantal GRP’s, de billboards worden uitgezonden in het All Day tijdvak op RTL zenders gecombineerd met thema zenders.
 • Billboard Doelgroeppakket: Hiermee kies je voor een vast aantal GRP’s, de billboards worden uitgezonden op een selectie van passende thematische full audit zenders.
 • RTL Z billboardpakket: Hiermee worden de billboards 100% op RTL Z uitgezonden.

Wil je maximaal kostenefficiënt inkopen? Kies dan voor Fillboarding

Wat kost billboarding?

Je kunt billboarding bij ons inkopen op basis van de content of GRP’s. Met een Contentpakket of met een Sturing GRP-pakket kies je zelf de content die bij jouw campagne past. Kies je voor een Doelgroeppakket op basis van GRP-doelstellingen, dan wordt jouw doelgroep bereikt op een mooie selectie van passende zenders. Wil je maximaal kostenefficiënt inkopen? Kies dan voor Fillboarding. Bekijk hier de inkoopmogelijkheden van billboarding.

Voor de inkoop van spotzendtijd spreken we in het mediacontract twee netto basisprijzen per GRP af: een content en tijdvak basisprijs. De content basisprijs geldt voor specifieke inkoopvormen en Sturing Vast. De tijdvak basisprijs is bedoeld voor tijdvak-, doelgroep- en themapakketten. De maanden hebben een eigen maandindex en onze diverse inkoopopties hebben een eigen productindex. Welke inkoopvorm jij kiest, bepaalt de hiërarchie van de indeling. We spreken alle doelgroepindexen af in het contract. Voor een goede balans in vraag en aanbod publiceren we maandelijks op onze site per product een marktindex. Die kunnen per product variëren van 85 tot en met 120 en worden maandelijks gepubliceerd op onze website.

Voorbeeld berekening GRP prijs:
Een klant heeft een netto content basisprijs van € 642,- Deze klant wil een Billboard Sturing GRP Pakket inkopen op de doelgroep huishoudverantwoordelijke 25-54 jaar in de maand maart voor een billboard van 5 seconden. De marktindex voor maart staat op 100. 
Berekening:

netto content basisprijs (€ 642,-) * doelgroep index huishoudverantwoordelijke 25-54 (93) * maandindex maart (109) * productindex Billboard Sturing GRP Pakket (89) * marktindex (100) * spotlengte-index 5 seconden (40) = GRP-maandprijs (€ 232,-)

billboarding,billboarding tv,sponsorvermelding,merkbekendheid,productintroducties,attentiewaarde,hoge attentiewaarde

Wil je meer weten over de mogelijkheden en kosten van billboarding? Bekijk dan de ratecard billboarding hieronder en bekijk onze verschillende billboardmogelijkheden hier. Je kan uiteraard voor meer informatie terecht bij jouw contactpersoon. Heb je geen contactpersoon? Neem dan contact op met één van onze collega’s onderaan deze pagina.

Waar op te letten bij billboarding?

 • Billboards en breakbumpers zijn 5”.
 • Het commercieel beleid van tv-spot is van toepassing op al onze billboard pakketten, met uitzondering van het Premium pakket. Zie het inkoopsystematiekschema hierboven voor de tariefberekening.
 • Na afloop van de campagne worden alle over- en onderscores van de Billboard Doelgroep pakketten (Plus), Billboard Sturing GRP pakketten en RTL Z Billboard pakket op maand- en campagneniveau verrekend.
 • Om de campagne optimaal uit te kunnen plaatsen, dienen er 3 versies aangeleverd te worden. (1) wordt, 2) werd, 3) en-versie)

Toeslagen Billboard Doelgroep pakketten (Plus)

 • Uitsluiten programma’s: 5% per programma
 • Uitsluiten zenders: 5% per zender
 • Sturing naar tijdvak (19;00 – 26:00 of 21:00 – 26:00 uur): 10%

Annuleringsregels voor billboarding:

 • Indien de annulering meer dan 8 weken vóór de uitzenddatum plaatsvindt, is Ad Alliance gerechtigd om 25% annuleringskosten plus 21% BTW over de geannuleerde billboards in rekening te brengen;
 • Indien de annulering tussen de 4 tot 8 weken vóór de uitzenddatum plaatsvindt, is Ad Alliance gerechtigd om 50% annuleringskosten plus 21% BTW over de geannuleerde Billboards in rekening te brengen;
 • Indien de annulering tussen de 2 tot 4 weken vóór de uitzenddatum plaatsvindt, is Ad Alliance gerechtigd om 75% annuleringskosten plus 21% BTW over de geannuleerde Billboards in rekening te brengen;
 • Indien de annulering tussen de 0 tot 2 weken vóór de uitzenddatum plaatsvindt, is Ad Alliance gerechtigd om 100% annuleringskosten plus 21% BTW over de geannuleerde Billboards in rekening te brengen.

Bekijk onze billboarding show reel hieronder:

Bekijk ook dit gerelateerd onderzoek.

Onderzoek
billboarding,billboard,merkbekendheid,billboardcampagne

Impact van billboarding

Wat is het effect van de inzet van billboarding op spontane en geholpen merkbekendheid?...

Onderzoek
inhaakbillboard,inhaakbillboards,merkeffect,merkherinnering

Impact van inhaakbillboards

Uit onderzoek blijkt dat inhaakbillboards positiever beoordeeld worden dan reguliere billboards. Ook worden ze...

Bekijk de ratecard en inkoopmogelijkheden van Billboarding:

billboarding 2024

Billboarding

Nog geen vast contactpersoon? Neem contact op met: